Comisia de cenzori a Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova (UAM) a solicitat președintelui și secretarului general al Uniunii să prezinte, în scris, până în data de 13 aprilie, informații privind organizarea și desfășurarea evenimentului de marcare a Zilei Internaționale a Femeii. Solicitarea a fost făcută în urma sesizării Consiliului UAM. Și anume, conducerea UAM trebuie să răspundă la următoarele întrebări:
  1. De către cine, în ce temei și în baza cărui act s-a dispus organizarea evenimentului?
  2. Din ce surse financiare s-a efectuat plata pentru organizarea și desfășurarea evenimentului?
  3. Dacă au fost cheltuite surse financiare ale Uniunii Avocaților atunci, când și cine a dispus și a efectuat plata, în ce cuantum, în ce temei și în baza cărui act procedural?
  4. Cine a aprobat lista invitaților?
  5. Câte persoane au fost invitate, cu anexarea listei acestora?
  6. Câte persoane au participat, cu anexarea listei acestora?
  7. Care a fost procedura alegerii locației și a meniului?
  8. Cine a aprobat desfășurarea evenimentului în restaurantul ”Capitoles Park” și prețurile achizițiilor?
Totodată, președintele și secretarului general trebuie să prezinte toate actelor contabile și justificative privind desfășurarea evenimentul. Contactat de către BizLaw.md, președintele Uniunii Avocaților, Emanoil Ploșniță, a refuzat să ofere date despre câți bani au fost cheltuiți pentru eveniment. Acesta a spus că toate informațiile publice sunt publicate pe site-ul UAM. De asemenea, Comisia de cenzori a solicitat repetat secretarului general al Uniunii să prezinte rulajele de la toate conturile bancare deținute de UAM pentru anul  2017, dar și a informației privind executarea bugetului pentru anul 2017 și în primul trimestru al anului 2018. În același timp, Comisia a recomandat Consiliului Uniunii Avocaților să dispună de urgență dublarea semnăturii bancare a secretarului general cu semnătura unui membru al Consiliului Uniunii Avocaților, pentru asigurarea fluxului mijloacelor financiare până la finalizarea controlului inițiat.