Curs Valutar 18.11.2018
EUR: 19.3137 MDL USD: 17.0729 MDL RON: 4.1402 MDL RUB: 0.2568 MDL Convertor Valutar

Opel suspendă concedierile voluntare după ce mai mulți ingineri au plecat la concurenți

 

Opel a suspendat campania de plecări voluntare, ca urmare a avertismentelor că foarte mulți ingineri de valoare au plecat către alte companii, fie constructori de automobile, fie de componente sau din domenii adiacente.

Campania de concedieri voluntare plătite a fost inițiată în toamna trecută, pentru a reduce costurile și a rentabiliza compania, și avea ca țintă un număr de peste 3.700 de angajați. Aceștia ar fi trebuit să părăsească uzinele și centrele de cercetare până în anul 2020, când restructurarea ar trebui să conducă la trecerea pe profit.

Acum, situația pare că a ajuns într-un punct critic, deoarece printre cei care au ales să primească compensațiile pentru a pleca se numără oameni de valoare, care lucrau și de 25 de ani la întreprindere. Companii precum BMW sau Continental i-au angajat imediat pe cei mai valoroși dintre ei, scrie profit.ro.

Reprezentanții Opel nu au făcut, deocamdată, declarații pe marginea acestor informații. Compania s-au confruntat anterior cu un conflict deschis cu sindicatele, din cauza cerințelor ridicate de patronat pentru înghețarea salariilor. Sindicatele au cerut mărirea negociată de federația sindicală IG Metall, iar PSA a amenințat că va sista investițiile și va reduce numărul de modele din uzinele Opel din Germania.

Share on Social Media

Parteneri