Clădirea unde se află în prezent Produratura Generală va fi transmisă Autorității Naționale de Integritate și Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor. Asta după ce Procuratura Generală a primit imobilul pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 73. Un proiect de hotărâre în acest sens este examinat în ședința de astăzi de către Guvern. Autoritatea Națională de Integritate va ocupa etajele 1 și 2 ale imobilului, iar Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor - etajele 3 și 4. În document se spune că se transmit, cu titlu gratuit, din gestiunea Procuraturii Generale, bunurile imobile proprietate publică a statului, amplasate în mun. Chişinău, str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, nr. 26, pentru formarea unor bunuri imobile separate şi înregistrarea acestora în modul prevăzut de legislaţie, după cum urmează:
  • în gestiunea Autorităţii Naţionale de Integritate – etajele 1 şi 2, precum şi construcţiile aferente amplasate la sol;
  • în gestiunea Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor – etajele 3 şi 4.
Proiectul mai prevede că Procuratura Generală în comun cu Autoritatea Naţională de Integritate şi Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor vor institui comisia de transmitere şi vor asigura transmiterea bunurilor imobile.  Amintim că, Procuratura Generală urmează să se mute în sediul de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, acolo unde deja activează Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. Tot acolo va afla și Consiliul Superior al Procurorilor. În sediul unic va activa un personal total de 338 de unităţi: procurori, consultanţi ai procurorului, inspectori, ofiţeri detaşaţi la procuratura specializată, specialişti, personal tehnic şi auxiliar. Imobilul pentru procurori a fost transmis cu titlu gratuit, din gestiunea Direcţiei generale pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova în gestiunea Procuraturii Generale. Este vorba de bunurile imobile proprietate publică a statului, după cum urmează: construcţia cu suprafaţa la sol de 3.398,9 mși teren aferent cu suprafaţa de 0,8456 m2, amplasate în municipiul Chişinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr.73.