Curs Valutar 18.11.2018
EUR: 19.3137 MDL USD: 17.0729 MDL RON: 4.1402 MDL RUB: 0.2568 MDL Convertor Valutar

Huawei a devansat Apple și a devenit al doilea mare furnizor de smartphone-uri din lume

 

Huawei Technologies a devansat Apple și a devenit al doilea mare furnizor de smartphone-uri la nivel mondial, în trimestrul încheiat în iunie, câștigând teren în Europa și pe piața sa locală, China, potrivit datelor firmelor de cercetare a pieței, scrie profit.ro.

Creșterea estimată a cotei de piață a Huawei Technologies a avut loc pe fondul atenuării declinului pieței chineze a smartphone-urilor, cea mai mare din lume.

Huawei a reușit totodată să își depășească rivalii prin comercializarea mai multor telefoane cu funcții incluse. ”Huawei trece la telefoane cu valoare adăugată mai mare, prin lansarea unor telefoane de referință, care au instalate cele mai noi funcții. Smartphone-ul P20 Pro al Huawei este primul model de telefon al companiei echipat cu trei camere, depășind concurenții din piață, a afirmat Gerrit Schneemann, analist la IHS Markit, într-o notă adresată clienților.

Huawei a anunțat că în primele șase luni ale anului a înregistrat o creștere de 15% a veniturilor. Potrivit datelor IHS și Strategy Analytics, Huawei a acoperit în perioada aprilie-iunie peste 15% din piața globală a smartphone-urilor, depășit cota de 12% a Apple. Lider este în continuare Samsung Electronics, cu o cotă de piață de aproape 20%.

Potrivit firmei de analiză a datelor Canalys, livrările totale de smartphone-uri în China au depășit 100 de milioane de unități în trimestrul al doilea, față de 91 de milioane de unități în primul trimestru, iar Huawei și-a mărit cota pe piața chineză cu 6%, la un nivel record de 27%. Piața chineză este esențială pentru Huawei, care este suspectată în SUA, Australia și alte țări că ar putea facilita spionajul guvernului chinez. Compania a fost practic exclusă de pe piața Statelor Unite, în condițiile în care niciun operator de telecomunicații important nu comercializează smartphone-uri Huawei. Huawei a negat că ar facilita spionajul, afirmând că este o companie privată care nu se află sub controlul guvernului chinez.

Compania a anunțat că toate afacerile sale, cu smartphone-uri, echipamente de telecomunicații și servicii de infrastructură IT  au evoluat bine în primele șase luni ale anului. Veniturile au urcat la 325,7 miliarde de yuani (47,97 miliarde dolari), în timp marja operațională a crescut la 14%, de la 11% în urmă cu un an. Compania nu oferă date detaliate referitoare la perioada respectivă.

Share on Social Media

23 September, 2018
Irlanda a recuperat complet taxele necolectate de la grupul informatic american Apple - 13,1 miliarde de euro și dobânzi de 1,2 miliarde de euro, bani care sunt păstrați într-un cont escrow înființat de Guvernul de la Dublin în așteptarea sentinței de la Curtea Europeana de Justiție, a anunțat ministrul irlandez de Finanțe, Paschal Donohoe, scrie business24.ro. În luna octombrie a anului trecut, UE a trimis Irlanda în judecată la Curtea Europeană de Justiție pentru neimplementarea unei decizii din 2016 a Executivului comunitar, prin care Dublinul trebuia să recupereze 13 miliarde de euro de la...
17 August, 2018
Un băiat de 16 ani a atacat cibernetic reţeaua principală a companiei Apple, a descărcat fişiere interne şi a accesat conturile clienţilor – totul pentru că era fanul companiei şi îşi doreşte să lucreze acolo într-o zi, potrivit declaraţiilor înregistrate într-un tribunal din Melbourne, scrie zf.ro. Avocatul tânărului a declarat în faţa tribunalului pentru minori din Melbourne că băiatul s-a infiltrat în reţeaua Apple de mai multe ori într-un an pentru că admiră compania. Băiatul, care studiază la o şcoală privată, a stocat informaţiile stocate într-un folder numit ”hacky hack hack”. În ciuda...

Parteneri

07 February, 2018
Preluarea de către Apple a startup-ului britanic Shazam, care oferă un serviciu de identificare a muzicii, ar putea pune în pericol concurența și trebuie să fie analizată de către Comisia Europeană, scrie profit.ro. Comisia Europeană va solicita Apple să facă cerere pentru aprobarea preluării. Inițial, Apple a avut obligația de a solicita numai acordul autorității de reglementare din Austria, nu și al Comisiei Europene, care se implică în tranzacțiile mari, cu efect la nivel european. Austria, Islanda, Italia, Franța, Norvegia, Spania și Suedia au solicitat însă ca Executivul UE să evalueze im...
01 February, 2018
Amazon devine cel mai valoros brand din lume, cu o valoare de 150,8 miliarde de dolari după o creştere de 42% în ultimul an, depăşind companiile Apple şi Google, potrivit raportului Brand Finance Global 500 2018, scrie zf.ro. De la un magazin online de cărţi, Amazon a devenit cea mai mare afacere online a lumii, devenind în ultimii ani atât un furnizor de infrastructură cloud cât şi un producător de electronice. Cel mai mare impuls al companiei a fost achiziţionarea lanţului Whole Foods pentru 13,7 miliarde de dolari, această tranzacţie plasând brandul şi în comerţul fizic. Economiile emergent...