Curs Valutar 18.11.2018
EUR: 19.3137 MDL USD: 17.0729 MDL RON: 4.1402 MDL RUB: 0.2568 MDL Convertor Valutar

Persoanele care nu au achitat taxele la timp vor scăpa de penalități. Ce presupune stimularea fiscală aprobată de Parlament

 

Persoanele care vor achita până în data de 20 decembrie 2018, inclusiv, plățile de bază la impozite, taxe, alte plăți, aferente bugetului de stat, inclusiv la defalcările de la impozitele şi taxele de stat aferente bugetelor locale sau fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală administrate de Serviciul Fiscal de Stat, vor scăpa de amenzile aferente bugetului de stat sau fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală și majorările de întârziere (penalităților) calculate pentru neplata în termen. Prevederea este stipulată în proiectul de Lege privind declararea voluntară și stimularea fiscală.

Stimularea fiscală prevede, de asemenea, anularea amenzilor aferente bugetului de stat și penalităților calculate pentru neplata în termen a impozitelor, taxelor și altor plăți obligatorii aferente bugetului de stat, neachitate la data punerii în aplicare a legii, inclusiv amânate, eșalonate sau aflate la evidența specială cu condiția achitării de către subiecții stimulării fiscale, către data de 20 decembrie 2018, inclusiv, a plăților de bază la impozite, taxe, alte plăți, aferente bugetului de stat administrate de Serviciul Vamal.

Documentul mai prevede și anularea amenzilor aferente bugetului asigurărilor sociale de stat și majorărilor de întârziere calculate pentru neplata în termen a contribuţiei de asigurări sociale. Asta dacă subiectul stimulării fiscale va achita contribuțiile de asigurări sociale și alte plăți, aferente bugetului asigurărilor sociale de stat administrate de Casa Națională de Asigurări Sociale, incusiv cele aflate la evidența specială.

Share on Social Media

Parteneri