Consiliul Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat (CNAJGS) a elaborat modelele noi de chestionare pentru solicitarea/acordarea asistenței juridice garantate de stat. Astfel, de la începutul lunii septembrie instituțiile publice subordonate Ministerului Afacerilor Interne, instituțiile publice autonome în cadrul autorităților judecătorești, procuraturii precum și alte organe de drept specializate urmează să utilizeze noile formulare. Chestionarele pot fi descărcate sau completate în varianta electronică pe pagina web www.cnajgs.md, rubrica ”Formulare” (sau http://formulare.cnajgs.md). Totodată, CNAJGS informează că există două modalități de completare a chestionarelor:
  • Varianta 1 – descărcarea în format PDF a chestionarului și printarea acestuia pe suport de hârtie. În acest caz chestionarul urmează să fie completat manual și ulterior expediat, în formă scanată sau foto, prin e-mail la adresa Oficiului Teritorial;
  • Varianta 2 – accesarea paginii web http://formulare.cnajgs.md, rubrica ”Formulare”, în care utilizatorii au posibilitatea de a completa chestionarele în format web, astfel că chestionarul va fi generat în mod automat în urma introducerii datelor cu privire la solicitarea care dorește să o expedieze către Oficiul Teritoria al CNAJGS. Chestionarul generat automat poate fi descărcat sau printat, prin urmare expediat, fie în variantă scanată fie ca document PDF, pe adresa de e-mail a Oficiului Teritorial.