Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat concurs pentru ocuparea mai multor funcții vacante în diverse structuri ale Procuraturii. Astfel, procurorii înscriși până în data de 6 septembrie, inclusiv, în Registrul procurorilor, care solicită promovarea în funcția de procuror în Procuratura specializată sau Procuratura Generală, pot concura pentru suplinirea funcțiilor vacante de:
  • procuror în Secția combaterea traficului de ființe umane din cadrul Direcției urmărire penală și criminalistică a Procuraturii Generale (1 unitate);
  • procuror în Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (1 unitate).
În cazul procurorilor care se vor înscrie până în data de 19 septembrie, inclusiv, în Registrul procurorilor care solicită numirea în funcția de procuror-șef sau de adjunct al procurorului-șef în Procuratura specializată, pot candida pentru suplinirea funcției vacante de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Oficiul Nord. Totodată, sunt scoase la concurs și două funcții de șef al procuraturii teritoriale. Astfel, doritorii să parcipe la concursul pentru suplinirea funcției vacante de procuror-șef al Procuraturii raionului Șoldănești și procuror-șef al Procuraturii raionului Ștefan Vodă, trebuie să se înscrie în Registrul procurorilor care solicită numirea în funcţia de procuror-şef sau de adjunct al procurorului-şef în procuratura teritorială, până în data de 19 septembrie. Consiliul Superior al Procurorilor precizează că acuzatorii de stat interesați trebuie să depună la Aparatul Consiliului Superior al Procurorilor cereri până în data de 19 septembrie.