Agenția Servicii Publice (ASP) a exclus necesitatea prezentării cazierului contravențional la perfectarea documentelor pentru șoferi și la înmatricularea unităților de transport. Informația din cazierul contravențional va fi accesată de către angajații ASP prin intermediul sistemelor informaționale. Până în prezent, ASP solicita cazierul contravențional la perfectarea unor servicii ce țin de documentarea conducătorilor auto și înmatricularea transportului. Odată cu optimizarea proceselor operaționale de prestare a serviciilor publice, la solicitarea duplicatului certificatului de înmatriculare sau a duplicatului plăcilor de înmatriculare, proprietarii de vehicule vor completa și anexa la cerere o declarație pe proprie răspundere privind pierderea, furtul sau deteriorarea acestora. Amintim că, din 1 martie 2018 au fost puse în aplicare noile Reguli de înmatriculare a autovehiculelor şi remorcilor. Tot atunci a fost exclusă necesitatea prezentării mai multor documente precum:
  • certificatul înregistrării de stat în cazul solicitării înmatriculării vehiculelor pe numele persoanelor juridice;
  • adeverinţa despre codurile atribuite şi datele bancare în cazul solicitării înmatriculării vehiculelor pe numele persoanelor juridice și certificatul cu privire la cetăţenia conducătorului auto la înmatricularea vehiculului pe numele întreprinderii mixte.
De asemenea, începând din primăvară, au fost puse în circulaţie certificatele de înmatriculare de model nou, ce conțin date noi referitoare la “Categoria vehiculului” şi “Tipul caroseriei”, iar din partea vizibilă a documentelor a fost exclusă informaţia cu privire la numărul de identificare al motorului autovehiculului. Prețul noilor documente a rămas neschimbat.