Contribuabilii care utilizează mașini de casă și control (MCC) urmează să deschidă Registre MCC noi, în legătură cu intrarea în vigoare a noilor formulare. Acestea prevăd acceptarea de către mașinile de casă și control a tichetelor de masă ca instrument de plată.

În acest sens, unitățile comerciale și cele de alimentație publică urmează să închidă Registrul mașinii de casă și control care a fost utilizat până la reprogramarea MCC cu opțiuni suplimentare pentru acceptarea tichetelor și să deschidă Registrul mașinii de casă și control nou, conform formularului în vigoare.

Pentru achiziționarea Registrului mașinii de casă și control nou, unitățile comerciale/de alimentație publică urmează să se adreseze la furnizorii/producătorii MCC sau la centrele de asistență tehnică pentru MCC.

Formularele au fost modificate în aprilie 2018 prin adăugarea a două prevederi noi: „Suma achitată (confirmată) cu (prin) tichet de masă pe suport de hârtie/pe suport electronic” și “/Suma totală a restului nerambursat din valoarea nominală a tichetului de masă pe suport de hârtie (“rest TMH”)”.