Mandatele administratorilor temporari ai BC Moldindconbank S.A. au fost prelungite pe o perioadă de șase luni, începând cu data de 20 octombrie. Decizia a fost luată de către Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Potrivit BNM, administratorii temporari își exercită mandatul în cadrul intervenției timpurii instituite la BC Moldindconbank S.A. după ce BNM a constatat activitatea concertată a unui grup de persoane ce deținea o cotă substanțială în capitalul social al băncii, în mărime de 63,89 la sută, fără permisiunea băncii centrale.

BC Moldindconbank S.A. activează în regim normal și prestează toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări.

Amintim că, recent, Parlamentul a votat mai multe modificări prin care a permis ca BNM să aibă dreptul de a prelungi, în mod excepţional, perioada de desemnare a unui administrator temporar al unei bănci. Această perioadă poate fi reînnoită în mod excepţional în cazul în care condiţiile privind desemnarea administratorului temporar continuă să fie îndeplinite.