După ce a aflat că Guinness Book of World Records intenționează să-l numească ”Bărbatul cu cele mai multe procese de judecată” / “The Most Litigious Man”, americanul Jonathan Lee Riches a decis să-și îmbunătățească indicatorii și a mai intentant un proces. De această dată, el a solicitat să fie exclus din cartea Guinness.

Conform datelor statistice, din anul 2006, Jonathan Lee Riches a depus mai mult de 2.600 de procese în diferite curți din SUA. Printre cei mai cunoscuți inculpați fiind George W. Bush, Steve Jobs, Martha Stewart și Britney Spears. Desigur că aceasta a intentant și procese de judecată mai ciudate, cum ar fi, de exemplu împotriva Partidului Național Socialist al lui Adolf Hitler, zeilor nordici, Plato, Nostradamus, Che Guevara, Memorialul Lincoln, Turnul Eiffel, cele 13 Triburi ale Israelului.

Dosarul intentant împotriva Guinness Book of World Records a avut o soartă similară cu majoritatea cauzelor pornite de Riches, a fost respins de către magistrați.

Jonathan Lee Riches s-a născut în data de 27 decembrie 1976, prin urmare urmează să împlinească, în curând, 42 de ani. În anul 2016 a fost publicată o carte cu o colecție de procese de judecată intentante de Riches.