Consiliul Uniunii Avocaților a aprobat mecanismul de creare a unui grup de lucru privind elaborarea unui nou proiect de lege cu privire la avocatură.

Consiliul susține că decizia a fost luată în urma mai multor sesizări ale avocaților care ”au semnalat lacune în actuala lege, care de altfel nu permit exercitarea profesională corespunzătoare a obligațiilor de avocat”.

Decanii barourilor și avocații urmează să vină cu propuneri referitor la componența nominală a grupului de lucru, iar, ulterior, Consiliul Uniunii Avocaților va selecta cinci avocați, care vor face parte din grupul de lucru.

Proiectul de Lege cu privire la avocatură, elaborat de grupul de lucru, va fi publicat pe pagina oficială a Uniunii Avocaților și rețeaua avocaților ”Avocatul.MD”, pentru dezbateri publice.

În același timp, la ședința din de 28 iunie, la propunerea lui Vladimir Volcov, președinte al Asociației Decanilor și Veteranilor Avocaturii din Republica Moldova, Consiliul Uniunii Avocaților a hotărât să-i ofere Adelaidei Gratinici, titlului onorific ,”Decan al Avocaturii”, cu ocazia aniversării a 80 de ani și a celor 36 de ani de activitate.

Totodată, Consiliul Uniunii Avocaților a decis să-i prezinte președintelui Republicii Moldova un demers privind oferirea distincțiilor de stat avocatelor Tamara Haruța și Eugenia Moldovan. Decizia a fost luată ținând cont de faptul că Eugenia Moldovan la începutul lunii august va împlini 50 ani de activitate neîntreruptă în avocatură, iar Tamara Haruța a împlinit, recent, vârstă de 80 ani și 37 ani de activitate neîntreruptă în avocatură.