Mai mulți participanți la examenul de admitere în avocatură au contestat rezultatele obținute la proba scrisă și au cerut Comisiei de licențiere a profesiei de avocat să le prezinte unele acte. Membrii acesteia însă le-au respins cererile.

Mai exact, Comisia a respins solicitările privind eliberarea fișelor de examinare ale membrilor cu calificativul acordat, eliberarea răspunsurilor corecte la spețe, eliberarea baremului/regulamentului Comisiei de licențiere a profesiei de avocat privind aprecierea răspunsurilor candidaților la proba scrisă.

De asemenea, a respins ca neîntemeiată cererea unui candidat de a-i fi prezentate copiile lucrărilor tuturor candidaților care au participat la proba scrisă a examenului de admitere în avocatură din această sesiune, cu protejarea datelor cu caracter personal, fără fișa personală a candidaților și fără indicarea numelui.

Membrii Comsiei de licențiere au acceptat să le prezinte candidaților, care au contestat rezultatele examenului, doar copiile certificate ale lucrărilor.

Amintim că, prima etapă a examenului de calificare în profesia de avocat (proba scrisă) a avut loc în data de 28 mai. Potrivit rezultatelor, doar 58 de candidați din cei 87 care au solicitat admiterea la examen, au promovat prima etapă și au fost admise la etapa a doua a examenului (proba verbală) care se desfășoară în zilele de 5, 6 și 7 iunie.