În sediul Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani ar putea fi construite accese separate pentru angajați și pentru vizitatorii instanței. Un anunț în acest sens a fost făcut de Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ), după o vizită de lucru la judecătorie.

Totodată, în procesul de reparare capitală a sediului urmează să instalate rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, dar și construit un bloc sanitar conform standardelor pentru persoanele cu nevoi speciale.

În același timp, pentru a facilita accesul cetăţenilor la justiţie şi informaţiile de interes public, a fost propusă construirea şi amplasarea la etajul 1 a unui ghişeul unic pentru informaţii. La ghișeu, cetăţenii se vor putea adresa instanţei judecătoreşti cu cereri pentru a-şi apăra drepturile încălcate sau contestate, libertăţile şi interesele legitime, inclusiv pentru obţinerea informaţiei solicitate.

Potrivit AAIJ, repararea sediului Rîșcani al Judecătoriei Chișinău este necesară pentru asigurarea unor condiții adecvate angajaților instanţei, precum și acordării unor condiții bune de audiență a cetățenilor.