Google își transformă rețeaua socială eșuată Google+ într-o rețea socială dedicată exclusiv firmelor. Compania a anunțat serviciul Currents în cadrul conferinței dedicate serviciilor online, Cloud Next 2019, scrie profit.ro.

Bazat pe Google+, Currents este o rețea socială de business. Conform descrierii oficiale, aceasta poate fi folosită de angajații unei companii pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai interesante discuții din cadrul acesteia. Practic, în viziunea celor de la Google, Currents ar putea fi folosită ca o formă internă de comunicare mai puțin oficială decât email-ului.

Interfața și funcționalitatea Currents sunt în mare parte aceleași care le oferea și Google+. Postările sunt afișate pe baza unui algoritm, existând și posibilitatea sortării invers cronologice a acestora. Ca o excepție, posturile făcute de conducere pot primi o prioritate mai mare, pentru a fi mai vizibile în cadrul fluxului. La fel ca în cazul Google+, utilizatorii pot folosi tag-uri pentru posturi și imagini.

De asemenea, fiecare element din cadrul rețelei va fi însoțit de date statistice privind interacțiunile. Google Currents se află în prezent în stadiu beta. Administratorii care doresc să primească acces, pot cere acest lucru trimițând un e-mail la adresa CurrentsBeta@google.com.