Rusia ar putea adopta săptămâna de lucru de patru zile pe viitor pentru a-i ajuta pe angajaţi să depăşească sindromul de epuizare şi de oboseală cronică. O astfel de inițiativă a fost anunțată de premierul rus, Dmitri Medvedev.

Potrivit unui raport publicat în 2018, productivitatea forţei de muncă ruseşti se numără printre cele mai scăzute din cele mai mari economii ale lumii în pofida programului prelungit.

În susținerea inițiativei sale, premierul rus a citat exemplul unei companii din Noua Zeelandă care a făcut acest pas, productivitatea muncitorilor crescând cu aproximativ 20%.

Și în Japonia, Guvernul încurajează companiile să permită ziua de luni liberă, chiar dacă alte scheme destinate să îi încurajeze pe angajaţi să lucreze mai puţin nu au avut efect, în această ţară unde angajaţii sunt renumiţi pentru că sunt dependenţi de muncă.

Totodată, Confederaţia sindicală Trades Union Congress (TUC) din Marea Britanie militează pentru ca întreaga ţară să facă trecerea la săptămâna de lucru de patru zile, până la finele acestui secol.

Sursa: zf.ro