Colegiul de evaluare a performanțelor judecătorilor a publicat, recent, deciziile privind evaluarea a șapte magistrați care au solicitat promovare în funcție administrativă sau la o instanță ierarhic superioară. Toți magistrații au primit calificativul ”foarte bine” sau ”excelent” și au fost admiși pentru a participa la concursurile de angajare.

Astfel, cea mai bună performanță a fost înregistrată de magistrata Veronica Cupcea, de la Judecătoria Orhei, sediul central. Aceasta a solicitat promovarea la o instanță ierarhic superioară și/sau transfer la o instanță de același nivel. În același timp, calificativul ”foarte bine” au fost obținut de următorii magistrați care au cerut promovarea la o instanță ierarhic superioară:

  • Aliona Miron, de la Judecătoria Chişinău, sediul Centru;
  • Igor Chiroşca, de la Judecătoria Străşeni, sediul central;
  • Ruxanda Pulbere, de la Judecătoria Chişinău, sediul Centru;
  • Viorelia Varaniţă, de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani;
  • Oxana Mironov, de la Judecătoria Bălţi, sediul central.

Totodată, magistratul Mihail Buşuleac, de la Judecătoria Cahul, sediul central a obținut, în urma evaluării, calificativul ”foarte bine”. Acesta a solicitat promovarea la o funcţie administrativă. În context, menționăm că, Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat, recent, concurs pentru ocuparea funcției vacante de președinte al instanței din Cahul.