Consiliul Superior al Magistraturii a lansat concurs pentru ocuparea a patru funcții de magistrat și a unei funcții de vicepreședinte de instanță de nivelul unu. Anunțul a fost publicat în Monitorul Oficial de astăzi, 12 iulie, iar candidații au la dispoziție 20 de zile calendaristice pentru a se înscrie.

Astfel, funcțiile vacante de magistrat sunt la:

  • Judecătoria Anenii Noi, sediul Anenii Noi;
  • Judecătoria Edineț, sediul Ocnița;
  • Judecătoria Hîncești, sediul Ialoveni;
  • Judecătoria Ungheni.

Totodată, a fost lansat concurs pentru ocuparea funcției de vicepreședinte al Judecătoriei Ungheni.

Amintim că, potrivit normelor legale în vigoare, în concurs se pot înscrie persoanele evaluate și înscrise în Registrul candidaților. Conform datelor existente la moment, nicio persoana nu a fost deocamdată evaluată pentru a ocupa funcția de vicepreședinte al instanței din Ungheni.

În același timp, în Registrul candidaților la funcția de judecător sunt incluse 65 de persoane. Acestea au primit în urma evaluării între 60 și 80,5 puncte. Alți 14 candidați au fost evaluați recent și au fost admiși să se înscrie în concursurile de angajare. De asemenea, magistratul Ion Ghizdari, de la Judecătoria Fălești a fost evaluat pentru a putea fi transferat la Judecătoria Ungheni. Acesta se află, în prezent, în concediu de îngrijirea copilului.