Guvernul urmează să desemneze, în ședința de miercuri, 3 noiembrie, noi reprezentanți ai puterii executive în Parlament și la Curtea Constituțională. Această misiune le va reveni secretarilor de stat de la Ministerul Justiției.

Astfel, Veronica Mihailov-Moraru urmează să fie desemnată în calitate de reprezentant al Guvernului în Parlament și reprezentant supleant al Guvernului la Curtea Constituțională. Totodată, Iulian Rusu va fi reprezentantul Guvernului la Curtea Constituțională şi reprezentantul supleant al Guvernului în Parlament.

Potrivit normelor legale în vigoare, secretarii de stat de la MJ vor fi abilitați să asigure interacțiunea dintre Guvern și Parlament, Guvern și Curtea Constituțională, precum și să reprezinte interesele Cabinetului de miniștri în relația cu cele două instituții.

Veronica Mihailov-Moraru este de profesie avocat, magistru în drept, formator și consultant în mai multe proiecte ce țin de justiție și drepturile omului. De asemenea, a deținut funcția de președinte a organizației nonguvernamentale Amnesty International Moldova, membru și președinte a Comisiei de Licențiere a Uniunii Avocaților.

Iulian Rusu este absolvent al Universității Oxford. Acesta are titlu de magistru în drept și o experiență profesională de peste 20 de ani. În ultimii trei ani, anterior numirii la Ministerul Justiției, a deținut funcția de director executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene.