Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis să convoace în data de 1 octombrie ședința extraordinară a Adunării Generale a Judecătorilor. În cadrul întrunirii urmează să fie aleși reprezentanții magistraților în componența CSM precum și a mai multor Colegii.

Mai exact, urmează să fie aleși șase membri permanenți ai CSM din rândul judecătorilor, precum și doi membri supleanți.

De asemenea, trebuie să fie selectați patru membri ai Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor, trei membri ai Colegiului de evaluare a performanţelor judecătorilor și trei membri supleanți ai Colegiului disciplinar.

Judecătorii care intenționează să participe la concursuri pot depune dosarele cel târziu cu 30 de zile inainte de data ședinței. CSM a precizat că magistrații au dreptul să desfășoare ”campanie electorală” în rândul judecătorilor.

Amintim că, recent, Curtea Constituțională a declarat neconstituționale Legea nr. 193 din 20 decembrie 2019 pentru modificarea unor acte legislative și Hotărârea Parlamentului nr. 53 din 17 martie 2020 privind numirea unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. Totodată, Curtea a revigorat prevederile Legii nr. 947 din 19 iulie 1996 cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii, în redactarea anterioară Legii nr. 193 din 20 decembrie 2019.