În timpul audierilor în instanță, șeful poliției din San Juan (Washington, SUA) a fost prins în timp ce încerca să citească notițele apărătorului. Prin urmare, a încălcat secretul avocatului, fapt care poate avea consecințe grave. Și anume, pentru a afla planul avocatului, funcționarul a utilizat camera video amplasată în sala de judecată.

Potrivit legal.report, incidentul a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie într-o instanță districtuală. Manipularea cu o cameră video a fost observată de un judecător care nu a participat la audieri, dar era așezat lângă monitorul pe care erau afișate imaginile de pe toate dispozitivele de urmărire. Acesta a observat că una dintre camerele panoramice a început brusc să se rotească, concentrându-se pe membrii juriului și pe masa avocatului. Magistratul l-a informat imediat pe colegul său, care a amânat audierea pentru a clarifica circumstanțele.

S-a dovedit că acea cameră video a fost manipulată de șeful poliției din biroul său, unde este echipat un turn de control pentru monitorizarea sistemului de securitate din instanță. Funcționarul a afirmat, însă, că a activat accidental "zoom-ul digital" și nu a avut timp să citească informații confidențiale.

După examinarea incidentului, magistratul a decis să înceteze procesul penal, constatând că acțiunile polițistului au încălcat drepturile inculpatului la un proces echitabil și apărare.