Plenul Consiliul Concurenței a autorizat și declarat compatibilă cu mediul concurențial concentrarea economică realizată între ÎM ”Sudzucker – Moldova” SA și Mazrus – Agro” SRL.

Potrivit unei decizii a autorității, operațiunea de concentrare economică se referă la achiziția a 100% din cotele sociale ale ”Mazrus - Agro” SRL de către ÎM ”Sudzucker – Moldova” SA. Achiziția integrală a entității se va efectua prin încheierea unui contract de vânzare-cumpărare a 100% din cotele sociale. Prețul tranzacției nu a fost făcut public.

”Mazrus – Agro” SRL a fost fondată în anul 2001 și activează în orașul Dondușeni. Principalul gen de activitate al întreprinderii, conform Clasificatorului Activităților Economiei Naționale, este cultivarea cerealelor, a plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase.

În conformitate cu art. 22 alin. (1) din Legea concurenței, operațiunile de concentrare economică sunt supuse evaluării și urmează a fi notificate Consiliului Concurenței înainte de punerea în aplicare, atunci când cifra totală de afaceri realizată cumulativ de întreprinderile implicate, înregistrată în anul anterior operațiunii depășește 25.000.000 lei și există cel puțin două întreprinderi implicate în operațiune care au realizat pe teritoriul Republicii Moldova, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare de 10.000.000 lei în anul anterior operațiunii.