Un bărbat, care activează ca avocat, i-a interzis prin instanță fiului său să folosească numele de familie comun și prenumele în scopuri comerciale pe piața serviciilor juridice. O astfel de decizie a fost pronunțată de o instanță din SUA.

Litigiul, legat de divizarea drepturilor comerciale asupra numelui de familie, a fost inițiat de șeful unei firme de avocatură din Carolina de Sud, George Sink – tatăl. Compania acestuia, George Sink P.A., fondată în urmă cu aproape un sfert de secol, este specializată în litigii legate de vătămări ale sănătății, având 14 birouri. Aceasta desfășura o campanie publicitară agresivă la TV și radio.

În luna februarie a acestui an, Sink – tatăl, în rezultatul unui conflict, și-a concediat fiul, care îi era subaltern de câțiva ani. La scurt timp, Sink – fiul și-a fondat propria firmă, denumind-o George Sink II Law Firm. Tânărul jurist a indicat că nu are nicio legătură cu business-ul tatălui său.

După ce fiul și-a deschis propria firmă, tatăl său l-a acționat în judecată și a solicitat să-i fie interzisă utilizarea numelui și prenumelui primite la naștere, în scopuri comerciale. Tatăl a indicat în cererea sa că fiul încalcă legislația privind mărcile și duce în eroare consumatorii.

Avocații tatălui au mai invocat că din cauza denumirilor asemănătoare și a aceleiași locații geografice, profilul companiei lui Sink – tatăl a fost blocat pe Google, iar în rezultat s-au pierdut peste 600 de recenzii pozitive de la clienți. De asemenea, s-a invocat că Sink – fiul și-a optimizat în așa fel pagina sa, încât utilizatorii Google ajungeau la firma lui și nu a tatălui, atunci când căutau pe Google - George Sink.

Recent, instanța federală din Carolina de Sud a decis instituirea unor măsuri asiguratorii. Lui Sink – fiul i s-a interzis să utilizeze propriul nume și prenume pe site, pe rețelele de socializare și în adresele de e–mail. Interdicția va dura până la examinarea litgiului comercial legat de nume.

Sursa: legal.report