În Marea Britanie, avocații sunt printre primii din țară care au susținut tendința emergentă a afacerilor globale de trecere la o săptămână de lucru de patru zile, pentru a îmbunătăți condițiile de lucru și eficiența.

Potrivit legal.report, recent încă o casă de avocați cu istoric de peste 30 de ani a anunțat trecerea la noul progrm. Acum angajații săi lucrează oficial de luni până joi. Casa de avocatură are nouă avocați specializați în principal în tranzacții imobiliare, moșteniri și testamente. Pentru a evita, însă, suspiciunea că astfel administrația încearcă să reducă costurile, firma de avocatură a ridicat salariile tuturor angajaților. În plus, biroul a schimbat modul de funcționare, cu prioritate seara.

Inițial, noua măsură a fost testată timp de cinci luni. Rezultatele au fost pe măsură, iar partenerii casei de avocați au declarat că printre angajați a crescut semnificativ motivația și productivitatea. Clienții au fost, de asemenea, mulțumiți de inovația introdusă, mai ales că apărătorii au devenit disponibili și seara.

Este de remarcat faptul că săptămâna de lucru de patru zile este din ce în ce mai practicată între structurile de afaceri din întreaga lume ca instrument de îmbunătățire a performanței afacerii. Astfel, una dintre companiile financiare din Noua Zeelandă, cu un personal de 240 de persoane, a raportat o creștere cu 20% a productivității muncii, după ce sa mutat la un nou program de lucru în luna noiembrie a anului trecut.