Șase dintre concursurile pentru ocuparea funcțiilor de conducere în diferite instanțe din țară, care urmau să se desfășoare astăzi, vor fi organizate  mai târziu. Unul dintre motivele invocate de membrii Consiliului Superior al Magistraturii este imposibilitatea organizării concursurilor în format online.

Astfel, din ordinea de zi a reuniunii CSM au fost excluse subiectele cu privire la suplinirea următoarelor funcții vacante:

  • președinte al Curții Supreme de Justiție;
  • președinte al Curții de Apel Bălți;
  • președinte al Curții de Apel Comrat;
  • președinte al Judecătoriei Orhei;
  • vicepreședinte al Curții de Apel Comrat;
  • vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Centru.

Inițial, concursurile urmau să fie desfășurate încă la începutul lunii februarie. Ședința a fost însă contramandată din cauza lipsei cvorumului.

Pentru funcția de președinte al Curții Supreme al Justiției, rămasă vacantă încă în anul 2019, concurează Anatolie Țurcan, Dumitru Mardari, Victor Micu, Liliana Catan, Petru Moraru și Ion Guzun. La președinția Curții de Apel Bălți pretinde actualul președinte interimar, vicepreședintele Ion Talpa, vicepreședintele instanței Aliona Corcenco și magistratul Eugeniu Bejenaru. În timp ce magistrații Grigori Colev și Liudmila Caraianu optează pentru funcția de președinte al instanței de apel din Comrat. Aceeași judecători s-au înscris și în concursul pentru ocuparea funcției de vicepreședinte al Curții de Apel Comrat.

La instanța din Orhei, președintele Veronica Cupcea vrea să rămână în funcție pentru încă un mandat de patru ani. În concursul organizat de CSM s-a mai înscris și magistrata Ecaterina Buzu. Totodată, la funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Centru pretind doi magistrați: Roman Pascari și Grigore Manoli.