Transportul de marfă și pasageri între Republica Moldova și Republica Belarus va fi liberalizat. Ministerul Economiei a anunțat că a fost semnat un Protocol cu privire la modificarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Belarus cu privire la traficul auto internațional din 9 aprilie 1994.

Potrivit documentului, transporturile neregulate de persoane și mărfuri în regim bilateral, tranzit, precum și în/din țări terță se vor efectua fără autorizații de transport.

Autoritățile susțin că acest Protocol va permite sporirea competitivității operatorilor de transport rutier la nivel regional, precum și va permite reducerea poverii administrative, inclusiv reducerea costurilor operaționale, fapt ce va simplifica operațiunile de transport.

Protocolul privind modificarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Belarus cu privire la traficul auto internațional a fost semnat la Minsk de către Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucataru și Alexei Liakhnovici, Vice-ministrul Transporturilor și Comunicațiilor din Belarus.