Acțiuni ale SA Banca de Finanțe și Comerț (FinComBank) au fost vândute, săptămâna trecută, cu aproximativ două milioane de lei. Datele au fost publicate de Bursa de Valori a Moldovei.

Pentru 11.921 hârtii de valoare s-a încasat, în total, 1.889.478,5 lei. Prețul unei acțiuni a fost de 158,5 lei. Hârtiile de valoare au fost vândute într-o singură tranzacție. Acestea reprezintă 0,91 la sută din emisia totală de 1.315.442 acțiuni. Prețul nominal al unei hârtii de valoare FinComBank este de 100 lei.

Menționăm că, în ianuarie 2019, Banca Națională a Moldovei a constatat încălcarea cerințelor legale de către un grup de acționari ai FinComBank SA. Aceștia au fost impuși prin efectul legii să vândă deținerea de 36,15% din acțiunile băncii în termen de șase luni. Totuși, acționarii nu s-au încadrat în termenul legal. Prin urmare, FinComBank a anulat aceste acțiuni și a emis altele noi pe care le-a expus la vânzare, conform legii, ca pachet unic pe un termen de trei luni. Acesta, de asemenea, nu a fost comercializat în timpul prevăzut. Ulterior, banca a expus acțiunile nou-emise la vânzare ca acțiuni separate, pe o perioadă de șase luni, diminuând treptat prețul în fiecare lună.

Începând cu luna martie 2020, acțiunile nou emise de bancă au fost retrase de pe piața deschisă, după ce instanța de judecată a emis o interdicție de înstrăinare, în legătură cu o cauză penală deschisă în acest caz.

Capitalul social al FinComBank este de 131.544.200 lei. Acesta este divizat în 1.315.442 acţiuni ordinare nominative de clasa I cu drept de vot.