O tranzacție în rețeaua bitcoin a atras atenția publicului prin suma sa colosală – 94.504 bitcoin sau 1 miliard de dolari.

Contul de Twitter, pentru monitorizarea unor astfel de evenimente pe piața criptovalutelor - Whale Alert a comunicat că în tranzacție nu au fost implicate burse cunoscute. Cu toate acestea, mai târziu, TokenAnalyst a comunicat că cel puțin o treime din suma misterioasă a tranzacției a fost direct legată de Huobi (bursă de criptomonede din Singapore). Această informație a fost confirmată și de o altă companie, Glassnode. Reprezentanții ei au declarat că Huobi a investit cel puțin 73 mii de bitcoini în tranzacție. 

Nu doar suma tranzacției a atras atenție. Pe lângă resursele colosale transferate, a fost plătit și un comision mare de 700 de dolari. 

Potrivit Cointelegraph, plata pentru o tranzacție variază în funcție de timpul de prelucrare. De obicei, cu cât mai mare este suma, cu atât mai puțin se așteaptă confirmarea tranzacției.

Cointelegraph susține că în 2019, plata pentru o tranzacție cu bitcoin rămâne destul de mică.

În prezent, un bitcoin este tranzacționat cu aproximativ 10 mii de dolari. Unii experți consideră că valoare acestei monede electronice va continua să scadă.

Sursa: m.habr.com