Acțiunile SA Fabrica de materiale de construcții Rezina se bucură de un interes sporit din partea investitorilor. Doar pe parcursul lunii au fost tranzacționate acțiuni în sumă totală de aproape cinci milioane de lei. Ultimele tranzacții majore au fost înregistrate în data de 20 mai. Datele au fost publicate de Comisia Națională a Pieței Financiare.

Astfel, săptămâna trecută au fost vândute 643.379 valori mobiliare, adică 36,15 la sută dintre acțiunile societății pe acțiuni. În urma celor două tranzacții au fost încasați 2.573.516 lei. Prețul nominal al unei acțiuni este de zece lei.

Anterior au fost vândute alte 257.188 valori mobiliare ale întreprinderii, adică 14,45% din emisia totală, cu un preț total de 2.039.917 lei.

Compania a fost înregistrată în anul 2009, iar capitalul sociale al acesteia este format din investiții ale oamenilor de afaceri rezidenți ai Republicii Moldova. Fabrica este specializată în extracția materialelor natural, precum: piatră pentru ornamente și construcții, calcar, gips, cretă și ardezie, piatră de var, pietriș, piatră de carieră. Compania are în jur de 50 de angajați.