Trei companii au fost amendate de Consiliul Concurenței după ce s-a constatat că acestea au încheiat un acord anticoncurențial, ce avea ca obiect denaturarea concurenței prin participarea cu oferte trucate la licitațiile  organizate și desfășurate de către Instituția Publică ”EMP Management Durabil POP" în numele Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Licitația viza achiziționarea mobilierului pentru laboratorul de calibrare a Serviciului Hidrometeorologic de Stat și pentru câteva stațiile agro-meteorologice.

Potrivit unei decizii a instituției, au fost amendate companiile SC ”DIGHIVA" SRL, SC ”Astarn-Design" SRL și ”Adrimob-Lux".

Consiliul a stabilit că cele trei companii și-ar fi coordonat acțiunile de participare cu oferte trucate la licitații, fapt ce constituie un acord anticoncurențial orizontal ce îmbracă forma unui cartel dur în sensul Legii concurenței.

În baza deciziei instituției SC ”DIGHIVA" SRL urmează să achite o amendă de 340.757 lei,  SC ”Astarn-Design" SRL – 243.176 lei, iar ”Adrimob-Lux" – 2.679 lei. 

Amenzile stabilite urmează a fi achitate în bugetul de stat.