Plenul Consiliului Concurenței a aplicat amenzi de peste 86 de mii de lei în privința a trei întreprinderi de pe piața serviciilor turistice care nu au notificat o operațiune de concentrare economică. Cu toate acestea, operațiunea a fost autorizată ulterior și declarată compatibilă cu mediul concurențial.

Amenzile aplicate au fost achitate în bugetul de stat.

În operațiune au fost implicate întreprinderile care folosesc mărcile ”HS HOLIDAY SERVICE”, ”ROBINSON”, ”DAMLA TUR Travel Agency”, ”MR TRAVEL”, ”MR.TRAVEL COMPANIE DE TURISM”, ”TOCO TOUR”, ”TOCO TOUR TRAVEL COMPANY”

Mai exact, un grup de întreprinderi controlat de Meraji Nicolai (printre care "SYSTEM CAPITAL MANAGEMENT" SRL, "YMK ADVISORS" SRL și "YMK-IT MANAGEMENT" SRL) au preluat activele material și nemateriale ale companiilor ”FUNDIRSE" SRL și "VOROVERSA" SRL (anterior ”ANESTO-TUR” SRL).

Investigația în privința companiilor a fost inițiată de autoritatea de concurență în 2017.

Cea mai mare amendă a fost aplicată "SYSTEM CAPITAL MANAGEMENT" – 85.988 lei. ”YMK ADVISORS” SRL s-a ales cu o amendă de 72 de lei, iar ”YMK-IT MANAGEMENT” SRL – 440 lei.

Conform prevederilor legislației concurențiale, operaţiunile de concentrare economică sunt supuse evaluării și trebuie obligatoriu notificate Consiliului Concurenţei înainte de punerea lor în aplicare în cazul în care întrunesc condițiile de prag stabilite la art. 22 alin. (1) din Legea concurenței nr. 183/2012.

Decizia Consiliului Concurenței este disponibilă aici.