Uniunea Avocaților din Moldova îndeamnă apărătorii să vină cu propuneri de subiecte ce trebuie abordate în cadrul dialogului inter-instituțional cu judecătorii și procurorii. Propunerile urmează să fie expediate în adresa UAM până în data de 28 mai.

În context, menționăm că, în aprilie a fost lansat dialogul interinstituțional ”Comunicarea interprofesională între judecători, procurori și avocați - oportunitate pentru îmbunătățirea activități în juridice”. Ulterior, Curtea Supremă de Justiție a propus organizarea, în timpul apropiat, a unui atelier de lucru la care să fi discutat un anume subiect sau o anumită problematică.

În acest scop,UAM solicită propuneri cu privire la tematicile pe care avocații le consideră de un interes sporit din perspectiva breslei avocaturii pentru a fi incluse în agendă. Uniunea afirmă că acest exercițiu va permite identificarea problemelor comune, dar și să fie creată o listă prioritară de chestiuni ce urmează a fi puse în discuție în acest format.

Amintim că, la reuniunea din aprilie s-a propus instituirea unui centru comun de comunicare al organelor de drept. Inițiativa ar avea ca misiune promovarea culturii dreptului, dar și va îmbunătăți relațiile cu mass-media și societatea civilă.