Compania de transport Uber a dezvăluit că ţinteşte o evaluae de 90 de miliarde de dolari, în urma listării sale la bursă, scrie mediafax.ro.

Compania a declarat că acţiunile sale vor avea o valoare între 44 şi 50 de dolari fiecare, iar emisiunea de acţiuni va creşte cu aproximativ 10 miliarde de dolari.

Ca parte a ofertei, Uber va vinde acţiuni de 500 milioane de dolari companiei PayPal. Uber a avertizat la începutul acestei luni că este posibil să nu obţină profit.

Ofertei publică iniţială (IPO) evaluează compania de transport la sub 100 miliarde de dolari, ofertă pe care mulţi aşteptau să o atingă. Pe lângă activitatea pincipală de transport a companiei, Uber dezvoltă maşini autonome şi are o afacere de livrare a alimentelor, Uber Eats.

Pe lângă detaliile IPO, Uber a dezvăluit şi cele mai recente rezultate trimestriale. Acestea au arătat că deşi şoferii au făcut 1,5 miliarde de călătorii, în primele trei luni ale anului 2019, compania a raportat o pierdere netă de aproximativ 1 miliard de dolari.

La începutul acestei luni, acţiunile rivalului american Lyft au început să fie tranzacţionate la New York. După un început puternic, preţul acţiunilor a scăzut şi este acum cu 20% mai mic decât preţul iniţial plătit de investitori.

Uber vinde 180 de milioane de acţiuni în IPO, cu încă 27 milioane de acţiuni vândute de în oferte private. Compania se va promova în următoarele zece zile către investitori, pentru a atrage interes şi pentru a evita eşecul listării lui Lyft.