Uniunea Europeană va oferi peste 11 milioane de lei pentru dezvoltarea a 81 de afaceri din zonele rurale ale țării. Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, cele 81 de proiecte selectate pentru finanțare sunt parte din Programului-pilot ”Femei în Afaceri”.

Companiile care vor primi finanțare au diverse domenii de activitate, și anume:

  • 51% se vor ocupa cu prestarea serviciilor: servicii educaționale și distractive pentru copii, prestarea serviciilor cosmetologice, servicii de decor și organizarea evenimentelor; 
  • 39% vor activa în domeniul industrial sau vor crea articole vestimentare pentru copii, femei și bărbați, vor fabrica produse congelate, dulcețuri, produse din patiserie;
  • 10% sunt din domeniul agriculturii și zootehnie, activitățile de bază fiind apicultura, creșterea nucilor, dar și creșterea și germinarea orzului.

De asemenea, susținere financiară vor primi și antreprenorii ai căror proiecte investiționale sunt inovative, bazate pe fabricarea mixturilor de făină fără gluten, prelucrarea ceaiurilor și condimentelor naturale, confecționarea pălăriilor, servicii de organizare a traseelor turistice, fabricarea articolelor vestimentare pictate manual. În total, în competiție s-au înscris 151 de proiecte.  

Companiile care urmează să primească suport din partea Uniunii Europene vor contribui la crearea a 300 locuri de muncă noi.