Un locuitor din Cricova a fost amendat cu 1.500  de lei, fiind învinuit că și-a asmuțit câinele la trecători.

Fapta acestuia a fost calificată de magistrații primei instanțe drept ”Cruzime față de animale”, încandrându-se în pedeapsa prevăzută la art. 157, alin. 10 din Codul Contravențional: ”Asmuțirea animalelor de companie la oameni sau la animale se sancţionează cu amendă de la 30 la 60 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 60 la 120 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere.”

În cazul bărbatului a fost aplicată amenda de 30 de u.c., adică 1.500 lei  cu dreptul de a achita doar jumătate din amenda stabilită în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la comunicarea deciziei de sancționare.

Magistrații au indicat în decizia de sancționare că acțiunea și intenția bărbatului au fost evident. ”Acesta își dădea seama de caracterul acțiunilor sale, a prevăzut urmările ei, dar considera în mod ușuratic că ele vor putea fi evitate”, se menționează în decizie.

Vina bărbatului a fost confirmată și de depozițiile mai multor martori.

Bărbatul învinuit nu a fost prezent la ședință. Acesta poate ataca decizia primei instanțe cu recurs la Curtea de Apel Chișinău.