O casă de avocatură din Moscova, Rusia a fost sancționată, recent, pentru faptul că au înaintat un proces de judecată la o altă instanță decât cea aflată în raza teritorială unde locuia clientul. Apărătorii trebuie să achite acum despăgubiri în sumă de 216 mii de ruble rusești, ceea ce înseamnă aproximativ trei mii de euro, scrie legal.report.

Avocații au încheiat un contract de prestare a serviciilor de examinare a materialelor prezentate de client și reprezentare juridică în instanță într-o dispută privind drepturile părinților asupra copilului. Totodată, apărătorii s-au obligat să pregătească toate documentele juridice necesare. Pentru aceasta, aceștia au primit 71 de mii de ruble rusești, adică aproximativ o mie de euro.

Ulterior, cererea inaintată de apărători în instanța de judecată nu a ajuns să fie examinată de către magistrați, deoarece a fost depusă la o judecătorie decât cea care avea această competență teritorială. După ce a primit decizia judecătorilor, clientul s-a adresat casei de avocaturi pentru a rezilia contractul, însă nu a primit un răspuns. Prin urmare, acesta a mers în judecată.

Examinând dosarul, magistrații au decis că avocații trebuie să întoarcă banii primiți pentru prestarea serviciilor, 71 mii de ruble rusești, să achite amendă pentru neîndeplinirea contractului și pentru încălcarea legislației cu privire la consumatori de 142 mii de ruble rusești, dar și să recupereze prejudiciul moral în sumă de două mii de ruble. Adică, apărătorii trebuie să achite în total 216 mii de ruble rusești sau aproximativ trei mii de euro.