Consiliul Superior al Magistraturii a redus programul și volumul de lucru al unui judecător cu dizabilități. Decizia a fost luată după ce magistratul a înaintat mai multe solicitări în acest sens.

Astfel, CSM a stabilit judecătorului o durata redusă a timpului de muncă de 30 de ore pe săptămână. Pentru perioada în care a activat câte 40 de ore pe săptămână, 21 aprilie 2017 – 21 aprilie 2020, magistratului i se va calcula salariu pentru suplimentară de zece ore. Totodată, norma de muncă a magistratului a fost micșorată cu 25 la sută  din volumul de dosare repartizate prin Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor.

În sesizările depuse la CSM, judecătorul a indicat că administrația instanței unde activează nu а întrерrins măsurile nесеsаrе și nu a informat CSM-ul și instituțiile abilitate rеfеritоr la situația сrеаtă, deși de nenumarate ori а invocat această situație și а depus cereri рrin intermediul cancelariei instanței.

Timpul de muncă redus pentru persoanele cu dizabilități este stabilit imperativ de lege, angajatorii având obligația de a-l respecta și de a crea condiții de acomodare rezonabilă la locul de muncă.

Hotărârea completă a Consiliului Superior al Magistraturii poate fi accesată aici.