În Canada s-a deschis o cafenea unică după serviciile prestate. Și anume, localul prestează și servicii juridice, iar clienții pot primi sfaturi în privința problemelor juridice cu care se confruntă, chiar în timp se servesc mâncarea sau băutura comandată.

Potrivit legal.report, localul a fost deschis la sfârșitul lunii octombrie în unul dintre cartierele de business din Toronto. Vizitatorii cafenelei primesc două meniuri:

  • "legal", care include serviciile cele mai solicitate de oameni de afaceri și persoanele fizice, inclusive consiliere privind dreptul familiei și dreptul fiscal, înregistrarea tranzacțiilor imobiliare, executarea unui testament, intrarea în posesia moștenirii;
  • ”tradițional”, unde sunt mai multe tipuri de cafea și ceai, dulciuri, gustări, inclusiv salate și sandvișuri. Din alcool este doar șampanie roz.

Locul în cafenea poate fi rezervat online, finclusiv iind disponibile săli pentru întâlniri private.

În cazul în care situația clientului este una mai dificilă, dosarul este preluat de către o casă de avocatură parteneră a cafenelei sau de către avocații care activează ca freelanceri.

Fondatorul cafenele “Lawyers & Lattes. Legal Cafe” este avocatul Dale Barrett. Acesta spune că formatul neobișnuit al localului, dar și accesibilitatea serviciilor juridice prestate atrag tot mai mulți clienți. Potrivit proprietarului localului, mecanismul instituit îi aduce deja profit.