Doi magistrați, care au solicitat promovarea în funcții administrative au fost evaluați, astăzi, de către Colegiul pentru selecția și cariera judecătorilor.

Magistratul Mihail Bușuleac, de la Judecătoria Cahul, sediul central este programat pentru a fi evaluat pentru a se stabili daca poate candida la funcția de președinte al instanței unde activează, care este vacantă. Acesta asigură în prezent interimatul funcției, fiind vicepreședintele instanței. Mihail Bușuleac a fost numit în funcția de judecător în anul 2011, după absolvirea cursurilor de formare iniţială a candidaţilor la funcţia de judecător la Institutul Naţional al Justiţiei. Până în prezent, magistratul a activat doar la instanța din Cahul.

Tot astăzi a fost programat să fie evaluat și Alexandru Motricală, de la Judecătoria Criuleni, sediul central. Acesta a solicitat promovarea în funcția de vicepreședinte al instanței. Potrivit datelor de pe portalul magistrat.md, Alexandrul Motricală a fost numit în funcția de judecător în anul 2008. Acesta a activat la instanța din Dubăsari, iar în prezent este parte a corpului de magistrați de la instanța din Criuleni.

Anterior, pentru funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Criuleni a fost evaluat Sergiu Caraman. Acesta a obținut din partea Colegiului 67 de puncte.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat anterior concurs pentru ocuparea acestor două funcții vacante. Anunțul a fost publicat în Monitorul Oficial din data de 26 aprilie, iar candidații au avut la dispoziție 20 de zile calendaristice pentru a se înscrie.

Menționăm că, în cadrul reuniunii de astăzi a Colegiului urmează să mai fie evaluați șapte magistrați care au solicitat să fie promovați la o instanță ierarhic superioară și patru candidați la funcția de judecător.