Un prestator de servicii de plată nebancară a fost sancționat, săptămâna trecută, cu amendă de către Banca Națională a Moldovei (BNM). Decizia a fost luată de Comitetul executiv al BNM pentru încălcarea prevederilor Legii cu privire la serviciile de plată și moneda electronică, precum și actelor normative ale Băncii Naționale.

Mai exact, încălcările depistate se referă la nerespectarea cerințelor de notificare a BNM privind externalizarea activităților de încasare a numerarului și servicii IT și de înscriere la Banca Națională a agenților de plată în registrul societăților emitente de monedă electronic. De asemenea, au fost identificate și unele deficiențe în mecanismele de control intern ale societății.

Suma totală a amenzii aplicate estede 77.500 lei și va fi achitată în bugetul de stat, potrivit Băncii Naționale a Moldovei.

BNM nu a anuțat numele companiei sancționate. Potrivit datelor publicate de Banca Națională, în Registrul societăților de plată/furnizorilor de servicii poștale sunt înscrise trei întreprinderi: ÎS ”Poșta Moldovei”, ”Plată Online” SRL și SC ”MMPS COM” SRL.