Măsurarea concentrației alcoolului în aerul expirat depinde de aparatul cu care este efectuarea testarea. Chiar dacă condițiile de explotare a analizorului Drager Alcotest 6820 sunt asemănătoare cu cele stabilite pentru Drager Alcotest 7510, totuși sunt anumite particularități diferite. De exemplu, temperatura mediului ambiant în timpul măsurărilor nu poate fi mai mică de minus cinci grade Celsius, dar și nici mai ridicată de 45 de grade Celsius. În cazul Drager Alcotest 7510, această limită este stabilită între -10 și +40 de grade Celsius.

Este diferit și nivelul maxim al presiunii atmosferice. În cazul Drager Alcotest 6820 aceasta poate fi până la 1.400 de hPa. Intervalul de măsurare a concentrației de alcool este de la 0 până la 2,5 mg/l. Dacă rezultatul depășește indicatorul maxim, pe ecranul analizorului vor apărea trei săgeți în sus.

Timpul minim de suflare este de două secunde (presetat), iar volumul minim de aer expirat este de 1,2 l (presetat). De asemenea, timpul de pregătire înainte de efectuarea măsurărilor inițiale este de șase secunde.

De asemenea, Timpul de recuperare după efectuarea măsurărilor pentru concentrațiile etanolului este stabilit după cum urmează:

  • 0,25 mg/l – nu mai mult de 20 s;
  • 0,5 mg/l – nu mai mult de 40 s;
  • 1 mg/l – nu mai mult de 80 s;
  • peste 1,5 mg/l – nu mai mult de 120 s.

Ca și în cazul Drager Alcotest 7510, în timpul măsurării concentrației de alcool în aer cu Drager Alcotest 6820 se aplică o eroare maximă, care se va aplica în favoarea persoanei testate. Valoarea acesteia este prezentat în tabelul de mai jos.

Amintim că, măsurarea concentrației de alcool în aerul expirat va putea făcută și cu alte două tipuri de aparate. Este vorba despre Drager Alcotest 7510 și Drager Alcotest 6820.