Volumul vânzărilor furnizori de telefonie mobilă a scăzut, în primele nouă luni, cu 2,3%  și a ajuns la circa 2,4 miliarde de lei. Totodată, și numărul total de abonați s-a diminuat cu 1,7 la sută față de sfârșitul anului 2018. Datele au fost publicate de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI).

Totuși, potrivit datelor statistice, traficul de voce în rețelele mobile a crescut cu 0,8 la sută, comparativ cu primele nouă luni ale anului trecut, și a însumat 4,65 miliarde minute. Volumul traficului de voce în rețele Orange Moldova a crescut cu 6 milioane minute (+0,2%), în rețelele Moldcell - cu 2,2 milioane minute (+0,2%), iar în rețelele Moldtelecom-Unite - cu 29 milioane minute (+10,6%). În consecință, traficul mediu lunar per utilizator  al serviciilor de telefonie mobilă a sporit cu 5,1% și a constituit 279 minute, iar durata medie a unui apel a fost de 1,8 minute.

Potrivit ANRCETI, diminuarea numărului total de abonați ai serviciilor de telefonie mobilă a fost determinată de micșorarea bazei de abonați ai companiei Moldcell, cu 4,5% și ai companiei Orange Moldova, cu 0,9%. În același timp, baza de abonați ai Moldtelecom-Unite a crescut cu 4,4%. Din numărul total de abonați, circa 3,63 milioane sunt utilizatori activi de telefonie mobilă.

În perioada ianuarie - septembrie, venitul mediu lunar per utilizator activ de telefonie mobilă a crescut, față de primele nouă luni ale anului 2018, cu 1,4% și a alcătuit 73,6 lei. Moldtelecom a înregistrat un venit de 81,3 lei, Orange Moldova, 78,8 lei și Moldcell, 63,7 lei.

Cotele de piață ale celor trei furnizori pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă, în funcție de venituri, este următoarea: Orange Moldova, 63,9%, Moldcell, 30,3% și Moldtelecom, 5,8%.