Consiliul Superior al Magistraturii a rămas fără șef. Victor Micu a fost revocat din funcție. Pentru demiterea acestuia au votat 9 membri pro și un vot a fost împotrivă. Chiar dacă a fost demis din funcția de președinte, Victor Micu rămâne membru al Consiliului.

Propunerea de revocare a fost enunțată de către membrul CSM, Petru Moraru, care i-a reproșat lui Victor Micu că a plecat în concediu în perioada când conducerea judecătoriei Chișinău și a Curții Supreme de Justiție a fost înlăturată de la exercitarea funcției. Amintim că, tot Petru Moraru a fost cel care l-a propus pe Victor Micu pentru numirea în funcție de președinte a CSM, la începutul anului 2018.

În luna ianuarie 2018, Victor Micu a fost reales în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Acesta a obținut atunci 11 voturi din partea membrilor CSM. Candidatura lui Victor Micu a fost propusă de membrul CSM Petru Moraru și a fost singura înscrisă în concurs.

Victor Micu este membru al CSM din ianuarie 2014. În iunie 2014, el a fost ales președinte al Consiliului, pentru un mandat de patru ani. La ședința extraordinară a Adunării Generale a Judecătorilor din 20 octombrie, Micu a fost reales în calitate de membru al CSM, întrucât în data de 18 ianuarie mandatul său a expirat.

Anterior, Victor Micu a activat în cadrul judecătoriei Râșcani, unde a deținut funcțiile de vicepreședinte și președinte de instanță. În vara acestui an, Micu a fost numit judecător la Curtea Supremă de Justiție, până la atingerea plafonului de vârstă de 65 de ani.

CSM este constituit din 12 membri. În componenţa sa intră judecători şi profesori de drept titulari, precum şi preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, ministrul Justiţiei şi Procurorul General care sunt membri de drept.