9,82 este cea mai mare notă obținută, în acest an, de candidații la funcțiile de judecător și de procuror. Potrivit informațiilor publicate de Institutul Național al Justiției (INJ), cea mai mare notă a fost obținută de o tânără care aspiră la un post de judecător. De altfel, viitorii judecători au note mai mari decât colegii lor care intenționează să devină procurori. Cea mai mică notă obținută de viitorii judecători este 8,44.

În același timp, notele viiitorilor procurori variază între 9,52 și 8,32. Ce note a obținut fiecare absolvent puteți vedea aici.

Potrivit INJ, evaluarea finală a celor 15 candidați la funcția de judecător și 20 de candidați la funcția de procuror a avut loc în condiții speciale determinate de situația epidemiologică actuală. Astfel, în sala de calculatoare în care s-a organizat proba scrisă au fost cel mult zece persoane repartizate cu respectarea distanței fizice. Toți au purtat mănuși și măști de protecție, iar la intrare le-a fost măsurată  temperatura.

În cadrul probei scrise, viitorii judecători au elaborat o hotărâre într-o cauză civilă și o sentință într-o cauză penală, iar viitorii procurori – rechizitoriul și ordonanță de încetare/clasare a procesului penal în temeiul unor dosare concrete. Dosarele au fost selectate electronic, în mod aleatoriu, pentru fiecare participant la examen.

Proba orală a avut loc online și a constat din evaluarea stagiului de practică, pe care audienții l-au desfășurat timp de 30 de săptămâni în cadrul instanțelor judecătorești, organelor procuraturii și de urmărire penală. Acest exercițiu practic le-a permis audienților să-și dezvolte competențe utile pentru viitorul lor profesional.