Fabricantul german de automobile Volkswagen a anunțat că va dezvolta ultima generaţie de vehicule echipate cu motoare cu combustie internă în 2026, urmând să treacă exclusiv pe fabricarea de maşini electrice.

Compania face mutarea strategică de anvergură spre vehiculele electrice, ca urmare a scandalului emisiilor din 2015 – ”dieselgate”, în urma căruia a plătit amenzi de peste 27 de miliarde de euro.

"În anul 2026 vom fabrica ultimul produs bazat pe un motor cu combustie", a declarat Michael Jost la conferinţa de la o conferinţă organziată de Handelsblatt, la sediul Volkswagen din Wolfsburg, Germania.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat că remarcile lui Jost au însemnat că VW, cea mai bine vândută marcă din Europa şi din China se va concentra pe maşini electrice.

VW va continua să-şi adapteze autovehiculele pe benzină şi diesel pentru a respecta standardele de mediu pe durata de viaţă a acestor vehicule, dar producătorul german de maşini este acum angajat să ia măsuri radicale pentru a opri încălzirea globală, a spus Jost.

Sursa: Ziarul Financiar