Judecătoria Orhei va organizat, în data de 25 octombrie, Ziua ușilor deschise. Evenimentul se va desfășura în contextul marcării Zilei europene a justiției. Anunțul a fost publicat de instanță pe pagina web.

Potrivit Judecătoriei Orhei, Ziua ușilor deschise se organizează cu scopul de a ”aduce justiția mai aproape de cetățeni, pentru a-i informa cu privire la drepturile lor și pentru a promova activitatea Comisiei Europene și a Consiliului Europei în domeniul justiției”.

Astfel, instanța va putea fi vizitată de către elevi, studenți, reprezentanți ai societății civile și alte persoane interesate de activitatea judecătoriei. Pe parcursul vizitei, atât administrația Judecătoriei Orhei, cât și magistrații vor răspunde la întrebări despre activitatea desfășurată.

De asemenea, vor fi organizate vizite ghidate în Direcția de evidență și documentare procesuală a instanței, în sala de teleconferință și sala de audiere a minorului în condiții speciale, dar și va fi asigurată posibilitatea de a asista la ședințele publice de judecată. În același timp, justițiabilii vor primi informații despre e-Dosar, Programul Integrat de Gestionarea Dosarelor și drepturile justițiabililor.

Judecătoria Orhei mai anunță că vizitatorii vor avea posibilitatea să obțină informații despre  procesul de realizare a reformei în domeniul justiției, în special despre portalul instanțelor naționale de judecată, care oferă posibilitatea de a accesa dosarele și de a afla informația în format electronic.