Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) va decide, mâine, cine va ocupa funcția de procuror-șef al procuraturii de circumscripţie Bălți. Pentru acest post candidează trei procurori, care dețin și în prezent funcții de conducere. Este vorba despre:
  • Ion Procopciuc, din anul 2010 este procuror-șef al Procuraturii de nivelul Curții de Apel Bălți;
  • Tatiana Ioniță, din 2008 este adjunct al procurorului-șef  în cadrul Procuraturii municipiului Bălți;
  • Valeriu Dubăsari, începând cu anul 2014 ocupă postul de adjunct al procurorului Procuraturii de nivelul Curții de Apel Bălți.
Cei trei candidați au fost evaluați de Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor încă în luna iulie, însă concursul a fost amânat pentru că unul dintre candidați a fost plecat din țară. Astfel, potrivit rezultatelor publicate de Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor, Ion Procopciuc a acumulat în total 133,93 puncte. Acesta a fost notat de Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor cu 53,1 puncte, iar de către Colegiul de evaluare a performanțelor procurorilor cu 80,83 puncte. La rândul său, procurorul Valeriu Dubăsari a fost evaluat cu 136,5 puncte. Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor i-a acordat 53,2 puncte, iar Colegiul de evaluare a performanțelor procurorilor - 83,3. Cel mai mare punctaj a fost obținut de Tatiana Ioniță. Aceasta a cumulat în total 142,3 puncte. Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor i-a acordat 53,8 puncte, iar Colegiul de evaluare a performanțelor procurorilor - 88,5. Conform Regulamentului cu privire la Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor și procedura de selecție şi carieră a procurorilor, se consideră ales candidatul care are cel mai înalt punctaj în Registrul candidaților.