Consiliul Uniunii Avocaților a ales, astăzi, membrii Consiliului Centrului de Instruire a Avocaților. Astfel, din rândul avocaților, pe un mandat de doi ani, au fost aleși:
  • Vladislav Gribincea;
  • Maxim Todorov;
  • Vladimir Palamarciuc.
În același timp, din rândul membrilor Consiliului, pe durata mandatului au fost aleși avocații Iurie Mărgineanu și Octavian Cazac. Conform Regulamentului Centrului de Instruire a Avocaților, prima ședință a Consiliului Centrului urmează să fie convocată de către președintele Uniunii Avocaților, în termen de cinci zile de la data desemnării membrilor Consiliului și directorului Centrului. Amintim că, la sfârșitul lunii martie, în funcția de director al Centrului de Instruire a Avocaților a fost aleasă avocata Viorica Grecu. Centrul este o structură fără personalitate juridică a Uniunii Avocaților din Republica Moldova. Acesta implementează obiectivele strategice ale Uniunii Avocaților privind asigurarea instruirii inițiale și continue, pregătirea și perfecționarea profesională a avocaților stagiari și avocaților, și se subordonează Consiliului Uniunii Avocaților. Consiliul Centrului este structura deliberativă împuternicită să decidă asupra activităților atribuite în competența Centrului. Acesta este format din cinci membri desemnați de Consiliul Uniunii Avocaților, după cum urmează:
  • doi membri ai Consiliului Uniunii Avocaților pe perioada mandatului;
  • trei avocați cu experiență în domeniul instruirii aleși pe un termen de 2 ani de către Consiliul Uniunii Avocaților în bază de concurs.
Consiliul Centrului se convoacă în ședințe nu mai rar decât o dată în lună sau după necesitate la inițiativa președintelui sau a doi membri. Membrii Consiliului Centrului activează cu titlu gratuit.