Avocații și avocații stagiari sunt invitați să completeze un chestionar online anonim, referitor la activitatea Amnesty International Moldova. Opiniile, prin completarea chestionarului, pot fi exprimate până în data de 14 ianuarie 2018. În anunțul adresat către avocați, Amnesty International Moldova spune că organizația este parte a mișcării mondiale Amnesty International pentru promovarea Drepturilor Omului în lume. Aceasta se bazează pe aportul, inclusiv financiar al tuturor membrilor și susținătorilor săi, și urmărește trei obiective strategice principale:
  • responsabilizarea oamenilor pentru a-și cunoaște drepturile, mecanismele de apărare și a cere respectarea lor de către instituțiile statului și alți cetățeni.
  • promovarea drepturilor fundamentale ale omului prin intermediul Educației în domeniul Drepturilor Omului și prin sporirea capacității instituționale a juriștilor și apărătorilor Drepturilor Omului.
  • campanii de informare și susținere a apărătorilor Drepturilor Omului din lume și din Republica Moldova conform standardelor Declarației Universale a Drepturilor Omului.
Întrebările din chestionar se referă la obiectele predate de experții Amnesty International Moldova în 2018, implicarea în campanii precum ”Stop Tortura” sau ”Stop Discriminarea” și dacă ar fi dispuși să facă anumite donații pentru promovarea drepturilor omului.