Curtea de Arbitraj Comercial Internațional din Chișinău și ales noua conducere. Conform unui comunicat de presă difuzat, Comitetul de conducere va fi format din trei avocați și doi reprezentanți ai mediului de afaceri.

Astfel, președinte al Curții a fost ales avocatul Roger Gladei, Gladei & Partners. Totodată, în funcția de vice-președinte al Comitetului de conducere a fost numit George Teodorescu, de la Mixbook.  De asemenea, mandatul de membru al Comitetului l-au mai obținut:

  • avocatul Daniel Cobzac, Cobzac & Partners;
  • avocatul Sergiu Bivol, de la Vernon | David;
  • Bogdan Pleșuvescu,  de la VictoriaBank.
Curtea de Arbitraj Comercial Internațional din Chișinău a fost instituită de către Camera de Comerț Americană în Moldova (AmCham Moldova) și are statutul de structură de arbitraj cu statut permanent. Aceasta are stabilit drept obiectiv de activitate sporirea utilizării arbitrajului intern și internațional, dar și a altor metode alternative de soluționare a litigiilor, inclusiv medierea.

Printre competențele Curții de Arbitraj se numără soluționarea litigiilor interne și internaționale, a litigiilor comerciale și de altă natură, prin arbitraj instituționalizat și ad-hoc. Activitățile sunt desfășurate în conformitate cu tratatele internaționale la care Moldova este parte, dar și cu legile și reglementările interne din țara noastră. Curtea poate formula, de asemenea, sugestii privind îmbunătățirea cadrului de reglementare a procedurilor arbitrale.